dijous, 24 de febrer de 2011

Els Wikis a l'ensenyament

"Quan per sistema wiki s’entén que és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris i que aquests poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida, podem dir i explicar que dins el món de l’educació, la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) fa servir aquest sistema per a la comunicació i formació dels seus alumnes."  


A partir d'aquests paraules ens podem fer una idea de com pot arribar a ser de potent una eina que ens permet endinsar-nos a través de l'aprenentatge i, sobretot, en les competències bàsiques: aprendre a aprendre, la comunicativa, lingüística i audiovisual, el tractament de la informació i la competència digital.


Sense perdre de vista tot això hem fet una pràctica a wikispaces en què hem elaborar una petita wiqui sobre la literatura catalana de postguerra. Per poder tenir accés  col·laboratiu al web hem de tenir un usuari i una contrasenya. Dins el wiki, hi trobam una distribució prou organitzada i que podem, dins uns paràmetres, configurar al nostre gust. També, hi disposam d'un espai per a la intercomunicació (racons de discussió que ens permeten estar en contacte  amb la resta de col•laboradors constantment). 


Podem concloure, segons l'experiència que he tingut amb la resta de membres, puc afirmar que és una bona eina per acostar els alumnes a l'elaboració de continguts a l'hora que treballen l'aspecte organitzatiu i col·laboratiu. Els obliga a prendre decisions i a respectar l'opinió majoritària i reforça la competència específica centrada en conviure i habitar el món: la social i ciutadana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada