dilluns, 31 de gener del 2011

Bubbl.us

El Bubbl.us és una eina en línia que ens permet crear, d'una manera molt simple i intuïtiva, mapes conceptuals. El funcionament és senzill i només cal que ens registrem per poder estotjar els treballs que anam fent. Les possibilitats són immenses. Un exemple podria ser aquesta petita unitat didàctica sobre els elements de la comunicació i les funcions del llenguatge (20 alumnes de 2 d'ESO):

  • Competències bàsiques: interacció amb el món físic, aprendre a aprendre, competència lingüística, competència digital i tractament de la informació.
  • Objectius:  
          1. Destriar els elements de la comunicació.
          2. Diferenciar les funcions del llenguatge.
          3. Relacionar els elements de la comunicació amb les funcions del llenguatge.
          4. Identificar les diverses funcions del llenguatge en un text.
  • Continguts: Els elements de la comunicació i les funcions del llenguatge.
  • Avaluació: Avaluarem individualment (professor) i col·lectivament (alumnes), a través d'una graella de 10 ítems, el treball final (creació d'un mapa conceptual amb l'eina Bubbl.us) que serà exposat a l'aula amb l'ajuda de la pissarra digital.
Per poder realitzar la tasca agruparem els alumnes en grups de 2 o 3. Dedicarem una sessió a explicar el funcionament de l'eina i a la recerca de la informació. Dues sessions per seleccionar-la i elaborar el projecte. I una darrera sessió a l'exposició i avaluació del treball realitzat (els grups només tendran com a màxim 5 minuts d'exposició).

Aquí teniu un exemple senzill del que es pot crear:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada